A patra ediție a proiectului cultural „Arderi Arhaice/Arderi Experimentale” (sursa: Ziua de Constanța)

Organizat de Consiliul Județean Constanța prin Centrul Cultural Județean Constanța „Teodor T. Burada”, inițiat de secția Ceramică, proiectul cultural „Arderi Arhaice/Arderi Experimentale” coordonat de profesor Florentin Sîrbu, a ajuns la cea de-a patra ediție.

Desfășurat încă din 2017 la Muzeul de Istorie și Arheologie „Callatis” din Mangalia împreună cu elevii clasei de ceramică, proiectul care a avut mare succes la public, este un experiment ce urmărește reconstituirea fluxului tehnologic (construcție, decor, ardere, pasta ceramică) al unei arderi a vaselor din lut. Astfel după succesul sesiunilor anterioare al proiectului desfășurat doi ani la rând în Mangalia (2017 și 2018), experimentul a avut loc și la Constanța în luna mai a anului 2019 la Uniunea Artiștilor Plastici Constanța, dar și în cadrul proiectului cultural artistic Sărbătoarea Tradițiilor și Meșteșugurilor Dobrogene 2019 desfășurat la Pavilionul Expozițional Constanța.

ARTICOLUL CONTINUĂ AICI:https://www.ziuaconstanta.ro/stiri/cultura/a-patra-editie-a-proiectului-cultural-arderi-arhaice-arderi-experimentale-galerie-foto-724983.html