Absolvenți de marcă

 

Ion Amititeloaie – unul dintre cei mai apreciați cântăreți ai prezentului.

Daniela Caruțiu– una din pictorițele de succes ale Dobrogei.

Ion Codrescu– actualmente profesor, grafician și poet.

Ramon Cotizo – realizator de programe,a fost  DJ și redactor la Radio Costinești, radio Contact și ProFM.

Andrei Eduard – membru al Uniunii Artiștilor Plastici din România, a prezentat la Novatel Bucarest City Centre, o expoziție personală prin care a marcat împlinirea a 10 ani de la absolvirea Universității Naționale de Arte din București.

Liviu Epuraș – doctor în arte plastice, artist plastic important la nivel național.

Anamaria Ferenț–  a cântat într-un grup folcloric, a fost solistă la cor, solista a trupei „Demmo” înființată în 2001, a participat la festivalurile de gen din țară, a colaborat cu Teatrul „Fantasio” și cântat doi ani în corul Operei din Constanța. De asemenea,  a lansat cartea de povești pentru copii „Oscar” minunatul meu cățel și albumul „Cine m-ar opri”.

Sirma Granzulea – a fost colaborator la Ansamblul „Brâulețul”, colaborator la Radio- TV Constanța, Radio – TV București. O cântăreață bine cunoscută pentru repertoriul de cântece în aromână.

Teodor Halacu – Nicon – unul dintre cei mai talentați pictori constănțeni, dedicat artelor vizuale, astăzi regizor.

Costi-Ioniță unul dintre numele cele mai controversate din show-biz-ul autohton, supranumit „Regele manelelor”.

Irina Negulescu – artist plastic de succes în San Diego – S.U.A

Ana – Maria Oglindă – actriță. A debutat pe scena constănțeană, a colaborat cu Teatrul republican „Luceafărul” din Chișinău, Teatrul  „Toni Bulandra” din Târgoviște și a participat la multe festivaluri internaționale printre care la Tarbazon, Turcia, Brest, Belarus. A primit în anii 2004-2005 premii la Gala premiilor UNITEM

Gabriel Oseciuc – a jucat roluri mari în filme de referință ale Cinematografiei naționale: „Zidul”, „Prin cenușă” , „Imperiul”, „Buzduganul cu trei peceți” etc. A fost supranumit de unii critici de film James Dean al României anilor 70-80

Aneta Stan – a debutat în lumea muzicii în anul 1968. Și-a continuat cariera în cadrul ansamblului „Rapsodia română” din care au făcut parte cei mai buni cântăreți de muzică populară ai țării. În anul 2003, Aneta Stan a primit titlul de cetățean de onoare al orașului Cernavodă. A impus o linie melodică proprie zonei natale, o impecabilă ținută scenică, rigoare talent și perseverență.

Trupa L.A. – s-a înființat în anul 1998,  la inițiativa lui Liviu Vârciu și a lui Aurelian Ciocan, ambii absolvenți la secția Canto. Au lansat împreună mai multe albume cu care au avut un succes răsunător printre care: „Toată viața mea”, „Ochii tăi”, „Fără tine”, „Femeia” – lansat în 1999 vândut în 600.000 de exemplare, bătând toate recordurile în vânzări.

Kadrie Nurmambet- Gavrilescu –  a absolvit  secția de pian în anul 1964. A urmat o carieră de interpretă a folclorului turco –tătar din Dobrogea și a fost supranumită  „doamna cântecului turco tătar din Dobrogea”  A fost solista Ansamblului „Brâulețul”, a participat la o sumedenie de festivaluri internaționale fiind apreciată cu distincții valoroase.

Formația Blaxy Girls – formată din  Ruxandra Iliescu, Amalia Tarcă. Cristina Marinescu, Ana-Maria Nanu și Gela Gabriela Marinescu iar piesa lor „If you feel my love” a devenit șlagăr și a fost considerată revelația muzicală  a anului 2008.