Cine sunt câştigătorii Concursului Național de Arta Actorului „In memoriam Diana Cheregi” (TELEGRAF ONLINE)

Concursul Național de Arta Actorului in memoriam Diana Cheregi, este un proiect ce face parte din categoria proiectelor cultural-artistice, inițiat de Consiliul Județean Constanța prin Centrul Cultural Județean Constanța „Teodor T. Burada” și a avut ca scop principal revitalizarea vieții culturale studențești în Constanța prin promovarea și valorificarea artei actorului dar mai ales a tinerilor studenți din instituțiile de învățământ superior de profil. Desfășurat în perioada 27 iulie – 01 august, concursul care a elogiat una dintre cele mai cunoscute personalități ale scenei Teatrului de Stat Constanța și unul dintre cei ma valoroși și iubiți profesori – Diana Cheregi, a reunit la malul mării studenți la teatru din Galați, Pitești, București și Constanța, dornici de a arăta juriului talentul, expresivitatea și pofta lor de joc!

Diana Cheregi aparținea spiritului Constanței. Se spune că teatrul a fost menirea ei prezisă de ursitoare și poate de aceea prima piesă în care a jucat a fost „Hänsel şi Gretel”, la vârsta de numai cinci ani. A absolvit, în 1972, Institutul de Artă Teatrală și Cinematografică „I.L. Caragiale” București și a adunat în mai bine de 40 de ani de teatru un palmares extrem de bogat. Criticii teatrali au scris despre perfecţiunea jocului ei, despre dezinvoltura cu care intra în orice rol, mare şi mic, schimbând registre, tonalităţi. Era posesoarea unor resurse actoriceşti multiple, pe care ştia cu multă inteligenţă să le folosească. Iar în ultimii ani de viaţă, şi-a dedicat timpul liber învăţând studenţii din tainele actoriei, fiind unul dintre membrii fondatori ai Facultăţii de Arte, specializarea Arta Actorului, din cadrul Universităţii „Ovidius” Constanţa.Cele mai mari bucurii ale sale erau dragostea, admiraţia publicului şi reuşitele studenţilor. Şi-a câştigat un loc aparte în inimile tuturor cu fiecare spectacol, cu fiecare rol şi cu fiecare promoţie de studenţi pe care i-a învăţat să iubească teatrul şi să fie profesionişti!

ARTICOLUL CONTINUĂ AICI: https://www.telegrafonline.ro/cine-sunt-castigatorii-concursului-national-de-arta-actorului-in-memoriam-dianacheregi