Anunturi Evenimente

Concursul Național de Arta Actorului in memoriam Diana Cheregi

            Concursul Național de Arta Actorului este un proiect ce face parte din categoria proiectelor cultural-artistice, inițiat de Centrul Cultural Județean Constanța „Teodor T. Burada” și are ca scop principal revitalizarea vieții culturale studențești în Constanța prin promovarea și valorificarea artei actorului dar mai ales a tinerilor studenți din instituțiile de învățământ superior de profil.  Pentru anul 2019 evenimentul se va realiza in memoriam Diana Cheregi  fostă actriță pe scena constănțeană, profesor la Universitatea Ovidius.  Ne propunem prin valorificarea cunoștințelor dar și a pregătirii studenților înzestrați cu potențial și talentul necesar pentru a deveni actori să devenim un punct de reper pentru întâlnirile studenților din toată țara. Prin teatru, orice persoană talentată şi cu dorinţă de lucru are posibilitatea de a se descoperi pe sine, de a găsi în ea însăşi calităţi şi defecte comune cu cele ale personajelor dramaturgiei române şi universale, dezvoltându-le, pentru a reuși să dea viaţă celor mai puternice trăiri. De la un cuvânt până la un gest, până la o faptă, o scenă… Toate se îmbină treptat până când devin un întreg spectacol.  

Concursul se adresează studenților de la facultățile de profil din țară. Vor fi apreciate  – talentul naturalețea, autenticitatea, originalitatea, sinceritatea, puterea de a transmite dincolo de rampă stări, senzații, sentimente, dicția, impostația, glasul, frazarea, expresivitatea.  În fiecare zi vor avea loc workshop-uri cu tematicile zilei respective (mișcare scenică, vorbire, canto, actorie, teatrologie) cu un specialist în domeniu. Se va oferi astfel candidaților un mijloc de dezvoltare personală ajutându-i să păşească într-un univers nou, unic, creat cu scopul de a fi un mediu propice dezvoltării lor. Se va permite conectarea cu sine  și cu ceilalți, într-o competiție nouă sub această formă de workshop-concurs desfășurat  în perioada 27 iulie -1 august .

  OBIECTIVE SPECIFICE:

·        Valorificarea talentului şi a aptitudinilor artistice ale studenților;

·        Dezvoltarea capacității de a comunica prin intermediul artei;

·        Educarea trăsăturilor pozitive de voinţă şi caracter;

·        Dezvoltarea sentimentului de autoafirmare în spaţiul competiţional şi de cooperare cu membrii grupului;

  • Atragerea unui număr cât mai mare de studenți din țară pentru creearea unei dimensiuni naționale și pe viitor chiar internaționale. Juriul va fi format din personalități artistice .Decizia juriului este definitivă şi fără drept de contestare.

Va recomandam