per person /

Free

Home Courses

Ceramică / Modelaj

Ceramică / Modelaj

Teacher

SÎRBU FLORENTIN

Category

Arte vizuale

Course Attendees

Still no participant

Course Reviews

Still no reviews

Modelatul lutului este cea mai străveche îndeletnicire a omului, la început născută doar din nevoia de a crea vase pentru păstrarea hranei. Ulterior ceramica a devenit artă pentru bucuria sufletului. Înveți să creezi un obiect ceramic din faza schiței până la aplicarea glazurii ceramice și a arderii finale. Lucrările sunt realizate din lut prin aplicarea tehnicii ridicării la mâna liberă. Acestea sunt pictate normal, cu diferite motive geometrice, florale sau zoomorfe.
Cursurile de Pictură și Grafică susținute în cadrul Centrului Cultural „Teodor T. Burada”, sunt orientate pentru a acorda cursanților noțiuni și informații practice și teoretice în studiul desenului și al culorii, noțiuni despre compoziție și tehnicile specifice picturii și graficii de șevalet. Cursurile sunt orientate pe trei direcții generale distincte:
- STUDIUL FORMELOR CORPULUI UMAN, atât prin desen cât și prin culoare. La acest capitol este necesar pentru un cursant să-și însușească noțiunile studiului clasic de redare a formelor din natură (natură statică, corp uman, etc.)
- CREATIVITATE. Dezvoltarea abilităților creative, prin prinderea compoziției clasice. Sunt exemplificate și studiate opere de artă celebre. Sunt analizate din punct de vedere structural astfel încât cursantul să descifreze și să învețe bazele compoziției plastice.
- MATERIALE ȘI TEHNICI. Atât cursul de pictură cât și cel de Grafică, încearcă să acopere o paletă largă de problematici din domeniul artelor vizuale, (având la bază studiul clasic) și să acopere așteptările cursanților fără a face rabat de la calitatea actului de predare – învățare.

Our Main Teachers

Price : Free

Location : B-dul. Decebal nr. 49

Question