3 ani

per person /

Free

Home Courses

Chitară clasică/electrică

Chitară clasică/electrică

Teacher

Category

Instrumente

Course Attendees

Still no participant

Course Reviews

Still no reviews

Activitățile extracurriculare sunt importante pentru noi deoarece aduc o serie de beneficii. Dacă de exemplu, sportul contribuie la o dezvoltare fizică armonioasă, activitățile artistice au rolul lor, contribuind la dezvoltarea creativității. Studiul unui instrument muzical poate începe de la orice vârstă, stimulând coeficientul de inteligență, aducând nenumarate beneficii cognitive și emoționale. Începând cu cea de-a doua jumătate a secolului XX, chitara a devenit unul din cele mai îndrăgite instrumente muzicale din întreaga lume. Cursul de chitară se desfășoară pe parcursul a trei ani de studiu, adresându-se oricărui doritor, indiferent de vârstă sau de nivelul cunoașterii muzicale. Se va aborda o serie de teme printre care: părțile componente ale chitarei, poziția corectă, precum și cunoștințe ce țin de  istoricul instrumentelor cu coarde ciupite. De asemenea, se va avea în vedere prezentarea și fixarea unui minim necesar de noțiuni din sfera teoriei muzicale (note muzicale, valori de note, semne de alterație, game majore și game minore).

În cadrul cursului de chitară, se studiază exerciții tehnice și piese aparținând unor genuri muzicale diferite (muzică clasică, folk, pop-rock, country, jazz), a unor diferiți compozitori.

Scopul final al cursului se concretizează în însușirea unor noțiuni teoretice, precum și în formarea unor deprinderi de a interpreta diferite piese. Pentru obținerea unor rezultate dorite este nevoie de ambiție, perseverență, răbdare, precum și o permanentă dorință de autodepășire. Cei mai buni cursanți se pot remarca în cadrul unor spectacole, festivaluri și concursuri pe plan național și internațional, în calitate de instrumentiști. Cursul de chitară este adaptat în funcție de particularitățile vârstei și de nivelul fiecăruia de înțelegere. Pe parcursul învățării, elevii se vor simți susținuți și încurajați continuu. Dificultatea exercițiilor și pieselor crește de la o etapă la alta în funcție de progresele înregistrate de fiecare cursant.

Vă așteptăm la cursul nostru!

Our Main Teachers

  Profesor de chitară clasică și electrică în cadrul Centrului Cultural Județean Constanța „Teodor T. Burada”, licențiat în Muzică, absolvent al Facultății de Arte, specializarea Pedagogie muzicală, instrument chitară în cadrul Universității „Ovidius” Constanța, a urmat  programul de studii pedagogice în cadrul Departamentului pentru Pregătirea Personalului Didactic  specializarea Pedagogie muzicală.  A  fost profesor de chitară […]

Profesor colaborator pentru disciplina CHITARĂ. Este absolventă a cursurilor Facultății de Arte, Secția Pedagogie Muzicală din cadrul Universității „Ovidius”- Constanța.

Absolvent al Conservatorului „George Enescu”, în vârstă de 65 de ani, Petre Sergiu este profesor de chitară clasică și vioară, la secția externă Cernavodă. Cursul se adresează elevilor claselor  I – XII, dar și adulților. Cursul are actualmente 10 ore și 11 cursanți ( 10 chitară  și 1 vioară). Vreme de 15 ani, a fost […]

Price : Free

Location : B-dul I.C. Brătianu nr. 46

Question