În acest curs veți beneficia de o activitate care surprinde prin spectaculozitatea reprezentațiilor și prin determinarea fetelor care practică acest sport de a continua. Totodată, acest curs oferă posibilitatea executării unor figuri de jonglerie în ritmul muzicii. Spectacolul majoretelor animă orice spectacol cu dansul lor energic, care le transformă în adevărate ambasadoare ale bucuriei.
HOIDRAG
În dansul contemporan, fiecare privire sau gest oferă o altă interpretare, o nouă definire. Transformările pe care le aduce dansul contemporan nu sunt numai de ordin estetic, ci țin și de atitudine. Pe lângă eliberarea de stres, veți căpăta grație și veți experimenta un minunat spectacol de trăiri interioare, eliberând stări, senzații, sentimente. În dansul contemporan EȘTI TU!
Dansul sportiv înfățișează dansul ca pe o activitate sportivă de echipă (pereche de dansatori) și cuprinde două secțiuni: Secțiunea standard – Vals lent, tango, vals vienez, slow fox, quick step; Secțiunea latino americană – Samba, Cha-cha, Rumba, Paso doble, Jive;
Dansul modern reprezintă o formă de expresie corporală mai liberă spre deosebire de alte forme precum baletul fiind totodată mijlocul artistic de exprimare al unui mesaj, printr-o succesiune de mișcări ritmice, variate și expresive ale corpului, executate în ritmul muzicii.
Ţambalul românesc este un instrument cordofon acţionat prin lovire cu ajutorul a două baghete („ciocănaşe”) din lemn, care sunt învelite la capăt cu un material textil. El a fost folosit în spaţiul „Vechiului Regat” (în special în Muntenia) până în perioada interbelică, după care utilizarea sa a fost tot mai restrânsă.
NICULAE
Cursul video este destinat atât începătorilor cât și pasionaților și tratează elemente de tehnică, noțiuni despre camera de filmat și imaginea video ca artă, limbaj și stil.Cursurile sunt interactive și debutează cu elemente de istoria artei, și cinematografie, exerciții practice pe materiale filmate și elemente de editare video cu programe digitale, toate argumentate din punct de vedere tehnic și estetic. Școala dispune de un mic studio dotat la standarde profesionale, unde se exersează tehnicile predate în cadrul cursului și pune la dispoziția cursanților , bibliografie și prezentări video.
GHEORGHE
„Fotografia nu e ca pictura; există o fracțiune de secundă de creativitate. Ochiul tău trebuie să vadă compoziția ca o expresie a ceea ce iți oferă viată și tu trebuie să intuiești când să declanșezi aparatul. Acesta este momentul de creativitate al fotografului... Oop! Momentul! Dacă l-ai ratat, e pierdut pe vecie!”
Sunt știute efectele miraculoase pe care le are muzica asupra plantelor sau animalelor, iar specialistii au devenit tot mai interesați de impactul pe care îl are ea asupra creierului uman.
ANCUȚA
Cursul de canto muzică populară se adresează iubitorilor de folclor care doresc să aprofundeze studiul interpretării repertoriului vocal tradițional românesc din toate zonele etno folclorice. Participarea la curs are ca cerinţe preliminare noțiuni muzicale de bază, voce, auz şi ritm muzical.
PLĂTICĂ
Studiul unui instrument muzical influenţează pozitiv capacitatea auditivă și stimulează creierul și auzul să se mențină în formă odată cu înaintarea în vârstă. Muzica interpretată la acordeon, a cucerit foarte repede întreaga lume, fiind foarte îndrăgită și la noi, fie că este vorba de cea tradițională sau de alte genuri (muzică clasică, contemporană, jazz etc), toate putând fi interpretate, astăzi, la acordeon.
DAMIAN
Activitățile extracurriculare sunt importante pentru noi deoarece aduc o serie de beneficii. Dacă, de exemplu, sportul contribuie la o dezvoltare fizică armonioasă, activitățile artistice au rolul lor, contribuind la dezvoltarea creativității. Studiul unui instrument muzical poate începe de la orice vârstă, stimulând coeficientul de inteligență, aducând nenumarate beneficii cognitive și emoționale. Începând cu cea de-a doua jumătate a secolului XX, chitara a devenit unul din cele mai îndrăgite instrumente muzicale din întreaga lume.
Iconografia este o ramură a istoriei artei care se ocupă cu identificarea, descrierea și interpretarea conținutului imaginilor. Cursul de iconografie abordează descrierea particulară a unui subiect în ceea ce privește conținutul imaginii (numărul de figuri folosite, plasarea lor, gesturile acestora, etc.) Tehnica icoanelor este complicată şi specifică.
SÎRBU
Cursurile de clarinet şi saxofon îşi propun iniţierea şi dezvoltarea aptitudinilor muzicale ale cursanţilor, astfel încât la sfârşitul cursului, elevii cu noţiunile de teoria muzicii şi de tehnică instrumentală să poată descifra şi interpreta o partitură muzicală de nivel mediu. În timp, se poate trece prin studiu la tehnicile de interpretare avansate pentru a obține acel ton neted specific saxofonului, pentru care saxofonul este atât de faimos ca instrument.
GIOABĂ
Acest curs dă posibilitatea elevilor să poată citi proiecte, planuri de construcție, să propună soluții adaptându-le unor situații de teren. „Arhitectura este haina societății în care trăiești. Faci parte din Cetate, faci parte din spiritul ei.”
OVIDIU
Cursul de bel canto este deschis tuturor, indiferent de vârstă, fie că sunt începători sau avansați și se adresează în egală măsură celor care vor să studieze canto clasic dar și muzică ușoară. Fiecare are posibilitatea să își dezvolte nivelul cunoașterii muzicale și să aprofundeze noțiunile pe care nu le știe decât la nivel general.
IFTENE
Vocea fiecărei persoane are caracteristici unice care merită să fie descoperite, explorate și dezvoltate. Cursul durează trei ani și este destinat tuturor celor care doresc să-și antreneze și să-și cultive vocea, să desluşească tainele cântului sau să se lanseze pe piața muzicală, cu perspectiva de dezvoltare a unei cariere artistice de solist vocal (de muzică uşoară). Cursul se efectuează individual şi poate fi frecventat de către copii, tineri sau adulţi, indiferent de sex, profesie, religie, pregătire ori statut social.
RĂDULESCU
Design vestimentar, este un curs de modă în care cursanții sunt puși la curent cu tendințele actuale și chiar își formează un stil personal. Anul I conține ore de desen de crochiu și vestimentație. În prima parte se fac ore de tehnologie – mașina de cusut, tipare, transformări și confecționarea unui produs vestimentar.
NICULESCU
PENESCU
Cursul abordează exerciții de încălzire: vocalize, exerciții de dicție, auz, respirație. Se formează un mic repertoriu în funcție de personalitatea cursantului și de vârsta lui. Se lucrează apoi cu atitudinea, cu prezența scenică și cu limbajul non-verbal pe scenă. Totodată, cursul de actorie din cadrul Centrului Cultural „Teodor T. Burada” realizat de profesor Radu Popescu abordează terapia prin actorie dar și logopedia.
ANA
Cursul de balet clasic ajută foarte mult în dezvoltarea copiilor, atât pe plan fizic cât şi psihic. Pe lângă o postură frumoasă şi graţioasă, aceştia se obişnuiesc cu o viaţă disciplinată şi echilibrată.
Părpăluță
Desenul este o tehnică și o artă care constă în reprezentarea grafică a unui obiect pe care mulți o pot deprinde, însă doar prin studiu. Lasă-ți mâna să curgă liber pe foaia de hârtie și vei învața să desenezi.
PANAIT
Din primele ore de pictură ne-am propus să aducem arta în fața oamenilor, să dezvăluim secretele ei și să creăm o atmosferă relaxantă de lucru. De la inițierea în tainele desenului și până la magia amestecului culorilor, ședințele noastre de creativitate sunt diverse și interesante.
„Pianul este instrumentul cel mai cunoscut și poate cel mai răspândit pentru limbajul universal al muzicii.” (Alma Cornea Ionescu). Studierea acestui instrument este o modalitate de răspândire a culturii, de formare a bunului gust, al simțului critic, al gândirii și inteligenței.
IFTIME