„Dobrogea, un festival de obiceiuri, tradiții și gusturi”. Spectacole inedite la Pavilionul din Mamaia (sursa: Cuget Liber)

Cu prilejul Zilei Dobrogei, constănţenii au parte, începând de mâine, de trei zile de momente artistice susţinute de ansambluri dobrogene în cadrul târgului „Dobrogea, un festival de obiceiuri, tradiţii şi gusturi”. Evenimentele sunt organizate de Centrul Cultural Județean Constanța „Teodor T. Burada”.
Mâine, de la ora 15.00, pe scena de la Pavilionul Expozițional din Mamaia vor evolua: ansamblul folcloric „Rapsodia Mării” al Palatului Copiilor Constanța, ansamblul UDTTMR „CanRenkler” din Topraisar, ansamblul folcloric „Dobrogeanca” din Ovidiu și ansamblul „Flori de măr” din Mereni. Tinerii interpreți Andrei Girel și Aura Șerban vor susține momente artistice.
În cea de-a doua zi a festivalului, ansamblul „Mugurelul” din Topalu deschide seria de manifestări artistice la ora 10.00. Până la ora 18.00, constănțenii sunt invitați să ia parte la un regal cultural oferit de ansamblurile „Kaytarma” din Valul lui Traian, „Sfitilina” din Visina, Tulcea, „Plai dobrogean”, „Dorulețul” din Tulcea, „Delikanlilar” din Constanța, „Româncuţa” din Cumpăna, „Katiusa” din Mahmudia, Tulcea, „Bestepeanca”, „Vanghilizmo” din Mihail Kogălniceanu, ansamblurile Centrului pentru Tineret „Ion Creangă” din Tuzla , ansamblul „Carsium” din Hârșova, „Armâna mea” din Ovidiu, ansamblurile „Izvor” din Dabovic și „Privighetoarea” din Senokoski Slavei, Balcic, cu participarea soliștilor Maria Ciornea, Sebastian Girel, Larisa Bangălă, Roxana Țilincă, Ximena Cocârlea și Mario Nazarovici.
ARTICOLUL CONTINUĂ AICI:https://www.cugetliber.ro/redirect-stiri-cultura-educatie-dobrogea-un-festival-de-obiceiuri-traditii-si-gusturi-si-8221-spectacole-inedite-la-pavilionul-din-mamaia-388703