Eveniment de neratat! Constănţenii, invitaţi la un spectacol de folclor (Sursa: Cuget Liber)

În data de 4 decembrie 2019, Consiliul Județean Constanța prin Centrul Cultural Județean Constanța „Teodor T. Burada”, organizează spectacolul de folclor „Sărbători populare dobrogene”. În scopul de a redescoperi folclorul românesc și tradițiile populare din preajma Crăciunului și a Anului Nou, publicul constănțean este invitat la Centrul Multifuncțional Educativ pentru Tineret „Jean Constantin”, începând cu orele 18:00. Alături de orchestra Ansamblului Folcloric Profesionist „Izvoare Dobrogene” dirijată de maestrul Cristian Obrejan, vor urca pe scenă soliștii: Ion Ghițulescu, Mariana Ionescu Căpitănescu, Elena Plătică, Ionuț Petreacă și Ansamblul „Floricica de la munte”, din județul Neamț.
Spectacolul face parte dintr-un proiect cultural mai amplu, gândit ca o suită de trei spectacole folclorice, ce presupune valorificarea creațiilor folclorice din zona Dobrogei și păstrarea specificului național dar și marcarea unor sărbători populare principale de pe parcursul anului 2019.
ARTICOLUL CONTINUĂ AICI: https://www.cugetliber.ro/stiri-social-eveniment-de-neratat-constantenii-invitati-la-un-spectacol-de-folclor-390229