Concursuri Evenimente

Festivalul Concurs Național de Interpretare a Cântecului Popular Românesc „Dan Moisescu”, EDIȚIA A XXVI A !

Consiliul Județean Constanța, prin Centrul Cultural Județean Constanța „Teodor T. Burada“, organizează, în perioada 5-6 octombrie 2022, Festivalul–Concurs Național de Interpretare a Cântecului Popular Românesc „Dan Moisescu“, Ediţia a XXVI-a, ce se va desfăşura la Centrul Multifuncţional Educativ pentru Tineret „Jean Constantin“. Evenimentul devenit deja tradiție vine, anul acesta, cu noutatea secțiunii de interpretare instrumentală!
Descoperirea, stimularea şi promovarea de noi talente interpretative din rândul tineretului, punerea în valoare a cântecului popular tradiţional autentic, prezentarea nealterată a purităţii şi frumuseţii costumului popular din diferite zone etnofolclorice ale ţării sunt câteva dintre obiectivele Festivalului.
Potrivit regulamentului, concursul se va desfășura, anul acesta, pe două secțiuni:
Secţiunea interpretare instrumentală (instrumente de suflat, instrumente cu coarde);
Secţiunea interpretare vocală.
Pot participa la concurs artişti amatori, solişti vocali și instrumentiști de muzică populară. Pentru secţiunea interpretare instrumentală limita de vârstă este între 10-25 de ani. Pentru secţiunea interpretare vocală soliştii trebuie să aibă vârsta cuprinsă între 16 și 25 de ani.
Pentru a participa la preselecţie concurenţii trebuie să aibă vârsta minimă împlinită (10 ani pentru secțiunea interpretare instrumentală, respectiv 16 ani pentru secțiunea interpretare vocală), şi vârsta maximă de 25 de ani (împliniţi până în ziua concursului).
În vederea asigurării unei participări cu un înalt nivel de calitate şi competitivitate, se impun mai multe condiții obligatorii:
Fiecare concurent va aborda un repertoriu şi va purta un costum specific zonei pe care o reprezintă.
Nu sunt admişi în concurs solişti vocali / instrumentişti profesionişti sau care sunt angajaţi cu carte de muncă la un ansamblu profesionist.
Nu mai pot participa câștigătorii Premiilor I și al Trofeului.
Concurenţii vor prezenta în concurs piesele transmise în preselecţie.
Concurenţii rămaşi în concurs vor respecta întocmai precizările organizatorilor privind programul de repetiţii şi ordinea intrării în concurs care se va face pe baza tragerii la sorţi, în data de 5 octombrie 2022, la Centrul Multifuncţional Educativ pentru Tineret „Jean Constantin“.
Acompaniamentul muzical, la repetiţii şi la concurs, va fi asigurat de orchestra Ansamblului Folcloric Profesionist „Brâuleţul“ a Centrului Cultural Judeţean Constanţa „Teodor T. Burada“ – dirijor Cristian Obrejan.
Coregrafia Ansamblului este semnată de Ștefan Coman
Vor susține recitaluri artiștii:
NICULINA STOICAN
IONUȚ ȘI DOINIȚA DOLĂNESCU
CEZAR CAZANOI
ELENA PLĂTICĂ -solista Ansamblului Folcloric Profesionist „Brâulețul”
ANA DRAGU
Atât concursul, cât şi gala vor fi preluate şi transmise de către un post de televiziune cu acoperire naţională, în ideea promovării concurenţilor, a repertoriilor şi costumelor acestora.
Juriul va fi format din specialişti în domeniu şi reprezentanţi ai instituţiilor organizatoare. Preşedintele juriului va fi o personalitate în domeniul valorificării folclorului românesc.
Câştigătorul Trofeului Festivalului – Concurs de Interpretare a Cântecului Popular Românesc „Dan Moisescu“, Ediţia a XXVI-a, este obligat să susţină un recital folcloric la următoarea ediţie a festivalului.
Prezintă: RALUCA DIACONU
Partener media TVR3
În perioada 5-6 OCTOMBRIE, vă așteptăm la Festivalul Concurs Național de Interpretare a Cântecului Popular Românesc „Dan Moisescu”, EDIȚIA A XXVI A !

Consiliul Județean Constanța, prin Centrul Cultural Județean Constanța „Teodor T. Burada“, organizează, în perioada 5-6 octombrie 2022, Festivalul–Concurs de Interpretare a Cântecului Popular Românesc „Dan Moisescu“, Ediţia a XXVI-a, ce se va desfăşura la Centrul Multifuncţional Educativ pentru Tineret „Jean Constantin“. Evenimentul devenit deja tradiție vine, anul acesta, cu noutatea secțiunii de interpretare instrumentală!

Descoperirea, stimularea şi promovarea de noi talente interpretative din rândul tineretului, punerea în valoare a cântecului popular tradiţional autentic, prezentarea nealterată a purităţii şi frumuseţii costumului popular din diferite zone etnofolclorice ale ţării sunt câteva dintre obiectivele Festivalului.

Potrivit regulamentului, concursul se va desfășura, anul acesta, pe două secțiuni:

 • Secţiunea interpretare instrumentală (instrumente de suflat, instrumente cu coarde);
 • Secţiunea interpretare vocală.

Pot participa la concurs artişti amatori, solişti vocali și instrumentiști de muzică populară. Pentru secţiunea interpretare instrumentală limita de vârstă este între 10-25 de ani. Pentru secţiunea interpretare vocală soliştii trebuie să aibă vârsta cuprinsă între 16 și 25 de ani. Pentru a participa la preselecţie concurenţii trebuie să aibă vârsta minimă împlinită (10 ani pentru secțiunea interpretare instrumentală, respectiv 16 ani pentru secțiunea interpretare vocală), şi vârsta maximă de 25 de ani (împliniţi până în ziua concursului).

Pentru ambele secţiuni, înscrierea la concurs se face pe bază de fişă de înscriere, ce va fi trimisă pe adresa Centrului Cultural Judeţean Constanţa „Teodor T. Burada“, până la data de 20 septembrie 2022. Totodată, fiecare concurent va transmite înregistrări cu piesele pentru preselecţie.

În vederea asigurării unei participări cu un înalt nivel de calitate şi competitivitate, organizatorii impun mai multe condiții obligatorii:

 • Fiecare concurent va aborda un repertoriu şi va purta un costum specific zonei pe care o reprezintă.
 • Nu sunt admişi în concurs solişti vocali / instrumentişti profesionişti sau care sunt angajaţi cu carte de muncă la un ansamblu profesionist. Nu mai pot participa câștigătorii Premiilor I și al Trofeului.
 • Concurenţii vor prezenta în concurs piesele transmise în preselecţie.
 • Concurenţii rămaşi în concurs vor respecta întocmai precizările organizatorilor privind programul de repetiţii şi ordinea intrării în concurs care se va face pe baza tragerii la sorţi, în data de 5 octombrie 2022, la Centrul Multifuncţional Educativ pentru Tineret „Jean Constantin“.
 • Acompaniamentul muzical, la repetiţii şi la concurs, va fi asigurat de orchestra Ansamblului Folcloric Profesionist „Brâuleţul“ a Centrului Cultural Judeţean Constanţa „Teodor T. Burada“ – dirijor Cristian Obrejan.
 • Cheltuielile de transport sunt suportate de concurenţi sau de instituţiile pe care le reprezintă.
 • Cheltuielile de cazare şi masă, pentru juriu, recitaluri şi concurenţi, vor fi suportate de organizatori (însoţitorii concurenţilor nu au asigurată cazarea şi masa).
 • Atât concursul, cât şi gala vor fi preluate şi transmise de către un post de televiziune cu acoperire naţională, în ideea promovării concurenţilor, a repertoriilor şi costumelor acestora.

Juriul va fi format din specialişti în domeniu şi reprezentanţi ai instituţiilor  organizatoare. Preşedintele juriului va fi o personalitate în domeniul valorificării folclorului românesc.

Pe baza clasamentului stabilit de juriu se vor acorda următoarele premii:

 • Trofeul „Dan Moisescu“ – 3.000 de lei

Secţiunea interpretare instrumentală:

 • Premiul I – 1.500 de lei
 • Premiul II – 1000 de lei
 • Premiul III – 700 de lei
 • Mențiune – 500 de lei
 • Premiu special- 300 de lei

Secţiunea interpretare vocală:

 • Premiul I – 1.500 de lei
 • Premiul II – 1.000 de lei
 • Premiul III – 700 de lei
 • Mențiune – 500 de lei
 • Premiu special – 300 de lei

Câştigătorul Trofeului Festivalului – Concurs de Interpretare a Cântecului Popular Românesc „Dan Moisescu“, Ediţia a XXVI-a, este obligat să susţină un recital folcloric la următoarea ediţie a festivalului.

Intrare liberă în limita locurilor disponibile!

Va recomandam