Lansare de carte la Centrul „Jean Constantin „Dan Moisescu – un reper în folcloristica românească” (SURSA: Ziua de Constanta)

„Dan Moisescu – un reper în folcloristica românească” este titlul cărții monografice  care va fi lansată ca un preambul al Festivalului Concurs Național de Interpretare a Cântecului Popular Românesc „Dan Moisescu” ediția a XXIII -a care va avea loc în perioada 02-04 octombrie 2019 la Topalu.

Dan Moisescu a fost profesor la Școala Populară de Artă din Constanța  între anii (1970-1974), perioadă în care s-a ocupat cu succes și de organizarea de orchestre și ansambluri școlare și a înființat o orchestra proprie. Totodată,  a fost dirijor și solist vocal al Ansamblului de cântece și dansuri „Brâulețul” din Constanța  în perioada (1963-1965).

De aceea, pentru a marca cei 110 ani de la nașterea lui Dan Moisescu,  solist vocal, violonist, dirijor, folclorist, compozitor, Centrul Cultural Județean Constanța „Teodor T. Burada” vă invită la lansarea volumului biografic completat cu partiturile cântecelor pe care le-a înregistrat pe parcursul vieții, cele mai multe fiind cântece semnate de Anton Pann, rescrise din partitura bizantină în partitură lineară.

ARTICOLUL CONTINUĂ AICI:https://www.ziuaconstanta.ro/in-constanta/evenimente-in-constanta/lansare-de-carte-la-centrul-jean-constantin-dan-moisescu-un-reper-in-folcloristica-romaneasca-701173.html?print