LIVE TEXT Proiecție de gală a filmului Moromeții 2, la Centrul de Tineret „Jean Constantin” din Constanța (SURSA: Ziua de Constanța)

În această seară are loc, la Centrul de Tineret „Jean Constantin”, proiecția de gală a filmului care a făcut încasări record în România. Este vorba de proiecția Moromeții 2, o continuare a filmului arhicunoscut de cinefili.
Prezent la eveniment este și Stere Gulea, regizorul constănțean responsabil de cele două producții după romanul omonim. La eveniment mai participă Vivi Drăgan Vasile, Tudor Giurgiu, Gheorghe Visu, Cuzin Toma și Iosif Pastina. Biletele la eveniment au fost epuizate de câteva zile, interesul constănțenilor fiind unul foarte ridicat pentru o producție autohtonă, asta după ce cinematografele din România au fost intens populate de oameni de toate vârstele.Proiecția face parte din proiectul cultural cinematografic „Film de sărbători”, care se adresează tinerilor și familiilor acestora. Organizatori sunt Consiliul Județean Constanța, Centrul Cultural Județean Teodor T. Burada și Centrul Multifuncțional Educativ pentru Tineret „Jean Constantin“ din Constanța.

UPDATE. ora 18.30

Oamenii au venit chiar cu o oră înainte, iar câțiva constănțeni au sperat să prindă bilete și la intrare, dar acestea au fost epuizate de câteva zile.

La eveniment au ajuns cu jumătate de ora înainte și Stere Gulea, care a spus că abia așteaptă să își regaseaca rudele.

UPDATE. Ora 18.35

Invitații sunt întâmpinați cu ziare de către tineri îmbrăcați în specificul portului din anii 40.

UPDATE. Ora 18.45

Reprezentanții minorităților sunt și ei prezenți la eveniment. Traian Antoniadis – președintele Comunității Elene „Elpis“ și Sorin Lucian Ionescu – președintele Comunității Evreilor din Constanța, au

ajuns la eveniment, salutând cu simpatie echipa Moromeții 2.

UPDATE. ora 19.00Sala este aproape plină venind din ce în ce mai mulți. organizatorii au spus că nu se așteptau la un număr așa mare de tineri care să fie prezenți. La eveniment au ajuns cei doi viceprimari ai municipiului Constanța – Dumitru Babu și Costin Răsăuțeanu, dar și vicepreședintele Consiliului Județean Constanța – Claudiu Iorga Palaz.

UPDATE. ora 19.05

Evenimentul a început.

UPDATE. ora 21.00

Filmul s-a terminat. De remarcat că ultimele scene ale filmului au răpit mai multe lacrimi de la cei prezenți.

Regizorul Tudor Giurgiu a urcat pe scenă.”Îi prezint pe colegii prezenți: Oana Giurgiu – producător, autorul imaginii filmului – Titi Drăgan Vasile, Marian Adochiței – actor din Constanța, Cuzin Toma – care joacă și în serialul Las Fierbinți, Iosif Paștina – care a jucat rolul lui Niculae Moromete și regizorul Stere Gulea” – a declarat Tudor Giurgiu.

La rândul său, Stere Gulea a spus că se bucură că este aici și că abia așteaptă să audă părerile celor din sala legate de film.

ARTICOLUL CONTINUĂ AICI: https://www.ziuaconstanta.ro/stiri/cultura/live-text-proiectie-de-gala-a-filmului-morometii-2-la-centrul-de-tineret-jean-constantin-din-constanta-galerie-foto-679595.html?imagini=1&open