Evenimente

„Miss Litoral” la Centrul Multifuncțional Educativ pentru Tineret „Jean Constantin”

„Miss Litoral”  la Centrul Multifuncțional Educativ pentru Tineret „Jean Constantin”

Omagiu adus maestrului „Jean Constantin”

la 95 de ani de la nașterea sa!

 

An de an, Centrul Cultural Județean Constanța „Teodor T. Burada”, organizează în semn de omagiu, o serie de manifestări în memoria maestrului Jean Constantin, inegalabilul actor constănțean care a adus veselia în orașul de la malul mării! Anul acesta, în data de 21 august, se împlinesc 95 de ani de la nașterea marelui actor născut cu harul umorului, supranumit de Jean Badea, (fost secretar al literar al Teatrului de revistă „Fantasio”), „Omul care aduce hazul”, așa cum a intitulat și biografia artistică a actorului, pe care i-a dedicat-o și care a fost publicată în anul 1998.

Cinstind memoria maestrului, Centrul Cultural Județean Constanța „Teodor T. Burada”, prin  Centrul Multifuncțional Educativ pentru Tineret „Jean Constantin”, invită constănțenii la filmul „Miss Litoral”, în regia lui Mircea Mureșan, în data de 21 august, începând cu ora 13:00. Manifestarea este realizată cu sprijinul C.N.C., iar accesul este gratuit.

Jean Constantin s-a născut la Techirghiol la 21 august 1927, într-o familie cu 9 copii, din mamă grecoaică (Caliopi) şi tată macedonean sârb (Dumitru), actorul a fost cel mai mic dintre băieţi. Numele său de botez era Constantin, după bunicul său patern Costache. Numele de familie original era Zeanu, transformat în Geanu, transcris apoi în Jean, în livretul militar al tatălui său Dumitru.   Marele actor a murit în data de 26 mai 2010 în apartamentul său din Constanţa. Se pregătea să meargă la o întâlnire cu prietenii săi, pescarii, în Portul Tomis, locul unde avea şi o barcă botezată după numele mamei sale, Caliopi. Ieşea în larg ori de câte ori timpul îi permitea.

Vă așteptăm să rememorăm scenele inedite și pline de haz, întruchipate cu talent inegalabil, de cel care a fost Jean Constantin. Miss Litoral este un bun prilej să ne amintim și să cinstim împreună  memoria celui care obișnuia să spună cu mândrie: „Nu dau eu Constanța mea pe toată America!”

Miss Litoral este un film românesc de comedie din 1991, regizat de Mircea Mureșan după un scenariu de Titus Popovici. Rolurile principale au fost interpretate de Jean ConstantinAlexandru Arșinel,  Anca Țurcașiu,  Rodica Popescu-BitănescuHorațiu Mălăele și Mitică Popescu. Filmul are ca subiect încercările lui Costel Chitic și ale lui Nea Mielu de a o face pe fiica primului, Tina, să câștige concursul de frumusețe Miss Litoral, desfășurat la Mamaia.  Filmul are o durată de 107 min.

Vă așteptăm cu drag!

Va recomandam