Proiecții de filme documentare, în aer liber, la Complexul Muzeal de Științe ale Naturii din Constanţa (sursa: Ziua de Constanta)

Proiecții de filme documentare, în aer liber, la Complexul Muzeal de Științe ale Naturii din ConstanţaÎncepând cu data de 17 iulie 2019, constănțenii dar și turiștii pot urmării în aer liber  proiecții de filme documentare la Complexul Muzeal de Științe ale Naturii.

Consiliul Județean Constanța prin Centrul Cultural Județean Constanța „Teodor T. Burada” organizează proiectul cultural cinematografic „PROIECȚII FILME DOCUMENTARE”. Acesta se va desfășura în parteneriat cu Complexul Muzeal de Științe ale Naturii Constanța, instituție cu o tradiție  de peste o jumătate de secol, cu o excelentă bază materială şi o structură pluridisciplinară, care constituie un reper important în peisajul cultural şi ştiinţific al municipiului, cu valoare emblematică pentru litoralul românesc.

Documentarele vor atinge subiecte despre știință, natură, antropologie, evoluția universului (și altele), toate la un loc, sau tratate individual. Deși subiectele pot părea complicate, vom alege o abordare pe înțelesul tuturor, filmele documentare fiind menite să ne înveţe ceva nou sau să ne prezinte anumite informaţii din perspective inedite, captivante şi intrigante. Documentarele vor oferi o perspectivă asupra diferitelor moduri de a trăi viabil într-o lume care se confruntă de exemplu, cu provocările încălzirii globale. Ne propunem o călătorie fascinantă prin istorie, știință și filosofie despre amprenta lăsată de omenire asupra pământului şi despre soluţiile menite să stabilească un echilibru între activitatea oamenilor şi planetă când vine vorba de resursele naturale.

ARTICOLUL CONTINUĂ AICI: https://www.ziuaconstanta.ro/in-constanta/evenimente-in-constanta/proiectii-de-filme-documentare-in-aer-liber-la-complexul-muzeal-de-stiinte-ale-naturii-din-constanta-695760.html