Proiectii de filme documentare, in aer liber, la Complexul Muzeal de Știinte ale Naturii din Constanta (sursa: Ziua News)

Începând cu data de 17 iulie 2019, constănțenii dar și turiștii pot urmării în aer liber  proiecții de filme documentare la Complexul Muzeal de Științe ale Naturii.

Consiliul Județean Constanța prin Centrul Cultural Județean Constanța „Teodor T. Burada” organizează proiectul cultural cinematografic „PROIECȚII FILME DOCUMENTARE”. Acesta se va desfășura în parteneriat cu Complexul Muzeal de Științe ale Naturii Constanța, instituție cu o tradiție  de peste o jumătate de secol, cu o excelentă bază materială şi o structură pluridisciplinară, care constituie un reper important în peisajul cultural şi ştiinţific al municipiului, cu valoare emblematică pentru litoralul românesc.

Documentarele vor atinge subiecte despre știință, natură, antropologie, evoluția universului (și altele), toate la un loc, sau tratate individual. Deși subiectele pot părea complicate, vom alege o abordare pe înțelesul tuturor, filmele documentare fiind menite să ne înveţe ceva nou sau să ne prezinte anumite informaţii din perspective inedite, captivante şi intrigante. Documentarele vor oferi o perspectivă asupra diferitelor moduri de a trăi viabil într-o lume care se confruntă de exemplu, cu provocările încălzirii globale. Ne propunem o călătorie fascinantă prin istorie, știință și filosofie despre amprenta lăsată de omenire asupra pământului şi despre soluţiile menite să stabilească un echilibru între activitatea oamenilor şi planetă când vine vorba de resursele naturale.

Având în vedere că  parcul complexului, este o excelentă zonă de agrement, cu alei şi bănci, amplasate printre arbori şi aranjamente vegetale, toate constituind o mini grădină dendrologică, cu specii autohtone şi alohtone și că dispunem de un ecran gonflabil, proiecțiile desfășurate în aer liber, în acest spațiu, vor fi o experiență cinematografică pentru simțuri, minte și suflet întrucât publicul va vibra cu energia naturii în sine, documentarele combinând  diferite efecte speciale inovatoare cu imagini de arhivă terifiante de pe întreg mapamondul, abordând atât trecutul nostru planetar, cât și o căutare a locului umanității în viitor.

Totodată, filmele documentare au rolul de a trimite la introspecție și sunt o metodă alternativă de educație reprezentând totodată un mijloc de conștientizare asupra importanței protecției mediului.

Primul film documentar se intitulează „Află totul despre urși” și va avea loc în datele de: 17 iulie, 28 august orele 21:30.

ARTICOLUL CONTINUĂ AICI:https://m.ziuanews.ro/revista-presei/proiectii-de-filme-documentare-in-aer-liber-la-complexul-muzeal-de-tiinte-ale-naturii-din-constanta-1211686?fbclid=IwAR1ZLHF1CJNywCJ5ClmF4tAqeZEtSmsZFec1Na6Mg7qHYTbUpp53A0QcwuY