Anunturi Evenimente

Reprogramarea filmului Alcarràs

Reprogramarea filmului Alcarràs

câștigător al premiului Ursul de Aur pentru cel mai bun film la cea de-a 72-a ediţie a Festivalului Internaţional de Film de la Berlin

Consiliul Județean Constanța prin Centrul Cultural Județean Constanța „Teodor T. Burada”, cu sprijinul Primăriei Municipiului Constanța, organizează în perioada iulie – august proiectul cultural cinematografic CARAVANA FILMELOR T.I.F.F.!  Proiectul aduce în prim plan 5 filme dintre care 4 premiate la  celebrul Festival Internațional de Film Transilvania, primul festival  de lungmetraj din România, care a ajuns anul acesta la cea de- a XXI-a ediție. Programat inițial în data de 24 iulie, filmul Alcarràs,  nu a putut fi difuzat din cauza condițiilor meteo nefavorabile.

 

 

Astfel, vă invităm la reprogramarea filmului, Alcarràs, vineri, 26 august, începând cu ora 18.00, în sala Centrului Multifuncțional Educativ pentru Tineret „Jean Constantin”. Inspirat din viața familiei regizoarei și realizat numai cu actori neprofesioniști cu vârste cuprinse între 5 și 80 de ani, filmul spune povestea familiei Solé, o familie numeroasă de fermieri dintr-un mic sat din regiunea Catalonia, Alcarràs. Anul surprins în film poate fi ultimul în care cele 3 generații își petrec timpul împreună, culegând piersici din livada familiei. Noile planuri pentru teren, care includ tăierea piersicilor și instalarea de panouri solare, provoacă o ruptură în această familie mare, unită, tulburată de un viitor incert.

 

Proiectul este inițiat de Serviciul Coordonare Centrul Multifuncțional Educativ pentru Tineret „Jean Constantin” și Exploatare a Filmelor, compartiment Exploatare a Filmelor. Filmul are o durată de 112 de minute.

 


Titlu original: 
Alcarràs
Titlu internațional: Alcarràs

Producție: Spania, Italia, 2022
Regie:
 Carla Simón
Distribuție: Jordi Pujol Dolcet, Anna Otin, Xènia Roset
Dramă, 112 minute

Premii:
Golden Bear
, Berlinale, 2022

 

 

Accesul este GRATUIT! Detalii pe pagina de facebook https://www.facebook.com/CentrulCulturalJudeteanConstantaTeodorTBurada

 

Va recomandam