Stagiunea estivală „BE.SAFE – BEstSummerFEst – Constanța 2020” Regal al cântecului, dansului și portului popular românesc, pe scena Teatrului de vară Soveja (Sursa: Ziua de Constanța)

În acest week-end, vineri, 21 august, începând cu ora 20,30, pe scena Teatrului de Vară Soveja, va avea loc un regal al cântecului, dansului și portului popular românesc, organizat de Consiliul Județean Constanța prin Centrul Cultural Județean Constanța „Teodor T. Burada” secția Ansamblul Folcloric Profesionist „Izvoare Dobrogene” Promovare Cultură Tradițională.
Parte din programul stagiunii estivale „BE.SAFE – BEstSummerFEst – Constanța 2020”, organizată de Teatrul de Stat Constanța, spectacolul adună interpreți  de muzică populară de marcă precum:
Margareta Clipa, una dintre artistele de folclor românesc care a fost cu siguranță predestinată muzicii populare încă de când s-a născut. În cântecele ei veți regăsi firescul și simplitatea melosului de pură esență țărănească moștenită de la vechi rapsozi, dar și teme mai actuale izvorâte din propria existență, cuprinzând cu precădere cântecul de dor, de dragoste, de joc, de nuntă, de înstrăinare precum și cântecul bătrânesc.
Elena Plătică – un artist înzestrat cu multă sensibilitate, profesor de muzică populară în cadrul Centrului Cultural Județean Constanța „Teodor T. Burada” și solist vocal în cadrul Ansamblului Folcloric Profesionist „Izvoare Dobrogene”.

ARTICOLUL CONTINUĂ AICI: https://www.ziuaconstanta.ro/in-constanta/evenimente-in-constanta/stagiunea-estivala-be-safe-bestsummerfest-constanta-2020-regal-al-cantecului-dansului-si-portului-popular-romanesc-pe-scena-teatrului-de-726877.html?print